2010. június 8., kedd

Ahol filmet lehetne forgatni Tündérországról


A hétvégén újra a Vercors-ban jártunk, ezúttal csak egy könnyebb – de annál szebb – két napos túrán. Tulajdonképpen az időhiány miatt alakult úgy, hogy ezt az útvonalat választottuk, nem is gondoltuk, hogy két hegyi falvacska közötti út ilyen szép lehet. De én, amikor elém tárult a látvány, valósággal felkiáltottam. Legalább 10 képünk van erről a helyről, de még így együtt sem adja vissza igazán az érzést. Lehet, hogy a számítógépen keresztül (és az igazi emléke nélkül) csak egyszerű természetfotóknak tűnnek, de én azt hiszem, sosem láttam még ilyen szépnek a természetet.










La Chapelle en Vercors nevű hegyi falvacskában aludtunk, a kőtornyos templom még reggel 5-kor is harangozott, erre ébredtünk a sátorban. De az is lehet, hogy a madarak harsány csicsergése űzte el az álmunkat.







Helyenként ilyen kőházakra, vagy házcsoportokra bukkantunk, melyeknél farmerektől lehet friss tejet, sajtot vásárolni. Most nem jártunk csúcsokon, így zergéket sem láttunk, de annál több békésen legelésző tehenet. Csak azt nem értették, ez a két ütődött mit bámul folyton egy fekete dobozon keresztül, közben hangosan bőgve-múgatva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése