2012. július 12., csütörtök

Low-budget túra Montenegróban

Nyár eleji kirándulásunkat az egyik legforróbb időszakra terveztük - nem szándékosan, így alakult. Amint a cím is elárulja, ezúttal nem volt légkondícionált hotelszoba, de annál több kaland és élmény. Napközben kénytelenek voltunk megkeresni a fák és sziklák tövében húzódó árnyékot, hogy átvészeljük a kánikulát. 
Ehhez a terep pont megfelelő volt: helyenként kellemesen lepukkant (pont annyira, hogy jól érezzük magunkat), viszont tele árnyékos-hűs zeg-zugokkal és növényzettel. 
A hegyvidék felé haladva egyre járatlanabb helyekre értünk: a Slansko Jezero környéke valóságos senkiföldjének tűnik, a térképen a tó mellett feltüntetett település pár elhagyatottnak látszó házikóból áll.
A Durmitor hegységben is meglepően kevesen járnak a tökéletesen kijelzett turistaútvonalakon. Két napon (a háromból) egész úton egy teremtett lélekkel sem találkoztunk - illetve bocsánat, a magukban legelésző tehénkékkel, már amennyiben a teheneknek van lelkük (szerintem igen). 
A kempingben találkoztunk egy francia lánnyal, aki több hónapig utazgat egyedül Kelet-Európában, az autójában alszik - ezt mi is kipróbáltuk és nagyon jól bevált, jövőre jöhet a mobil hűtőszekrény.
Egy másik francia pár stoppal utazza körbe Európát, náluk még sátor sincs, nyáron egy hálózsák is megteszi az erdőben vagy a tengerparton. De a laptop azért ott van, mert Facebookon sokan követik a kalandjaikat

Ehhez képest azért a mi szigorított kereteink igazán kényelmesnek tűntek.

Viszont nálunk nem volt laptop, 10 napig internet és telefon nélkül tengettük az életünket. Ennek következtében valamikor a negyedik napon derült ki, hogy még az időt sem tudjuk pontosan, mert nem állítottuk át az óránkat. Nagyon jó volt.




2 megjegyzés:

  1. Nagy-nagyon szep! Mi is jartunk Montenegroban es hasonloan szep elmeny volt. Udv,
    Zoli

    VálaszTörlés
  2. Egyszerűen le vagyok nyűgözve továbbra is az oldalatoktól! Jó itt megpihenni a szemnek!

    VálaszTörlés